Osallistuva budjetointi 2025
Osallistuvassa budjetoinnissa ideoidaan, päätetään ja tehdään yhdessä Riihimäestä entistä parempi ja toimivampi kotipaikka. Meidän Riksu. Riihimäellä osallistuvaan budjetointiin on varattu 100 000 euroa vuonna 2025 toteutettaviin hankkeisiin.
Budjetoinnin säännöt
- Varaa vähintään 0 € hankkeille ja äänestä haluamallasi tavalla vaikuttaaksesi budjetin jakautumiseen.
Maksimibudjetti ylitetty
Tämä projekti ylittää maksimibudjetin, minkä takia sitä ei voida lisätä ääneen. Halutessasi voit poistaa jonkin toisen projektin äänestäsi tai äänestää nykyisten valintojen mukaisesti.
Vahvista ääni
Olet valinnut nämä hankkeet osaksi budjettia.
Jos muutat mieltäsi, voit muuttaa ääntäsi myöhemmin.
Tanssiharrastus 50 vähävaraiselle lapselle ja nuorelle
Viimevuonna osallistuvan budjetoinnin tuella kymmeniä paikallisia vähävaraisissa perheissä eläviä lapsia ja nuoria pääsi osallistumaan vuodeksi tanssitunnille osallistuvan budjetoinnin tuella. Tämä on ollut todella upea juttu! Eniten merkityksellistä se on ollut näille syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille. Mahdollistetaan harrastuksen jatkuminen tuen piiriin päässeille ja tarjotaan muutamalle uudelle lapselle ja nuorelle tämä sama mahdollisuus. Tanssi auttaa jaksamaan arjessa, sen avulla voi purkaa ja käsitellä haastaviakin tunteita, lievittää stressiä ja ahdistusta sekä luoda itselle hyvää, positiivista itsetuntoa ja minäkuvaa. Yhteisöllisyys, se että saa kuulua joukkoon ja tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on ja saada harrastaa ja kehittyä turvallisessa yhteisössä turvallisten ja ammattitaitoisten aikuisten ohjauksessa, on erittäin tärkeää ja ainutlaatuista kasvavalle lapselle/nuorelle.
Kaupungin omien oppilaitosten budjettiin sisältyy jo nykyisellään 20 vapaaoppilaspaikkaa (5 paikkaa taidekoululla ja 15 musiikkiopistolla). Lisäksi kaupunki tukee Riihimäen Nuorisoteatteria mm. vapaaoppilaspaikkojen kustannuksiin. Tämän vuoksi osallistuvan budjetoinnin ehdotus on, että kaupunki jakaa yhteensä 20 000 euroa kaupungissa toimiville muille taiteen perusopetuksen oppilaitoksille: Etelä-Hämeen tanssiopistolle, Studio Dance & Joy:lle ja Tanssistudio Dance Art:lle. Näissä kolmessa oppilaitoksissa opiskelee vuosittain yhteensä noin 800 oppilasta. Oppilaitokset itse päättävät siitä, kuinka käyttävät tämän määrärahan oppilaiden tukemiseen vuoden 2025 aikana. Tuki maksetaan oppilaitokselle, kun se on myöntänyt vapaaoppilaspaikat tai muuta tukea tanssiopintoihin ja raportoi siitä kaupungille. Lisätietoja: Kansalaisopiston ja taiteen perusopetuksen rehtori Minni Ilmonen, puh. 040 594 0574
0 kommenttia
Ladataan kommentteja ...
Lisää oma kommenttisi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun kommentoidaksesi.
Ladataan kommentteja ...